Na ovoj stranici izdvojena su pitanja vijećnika sa pisanim odgovorima. Pitanja na koja je usmeno odgovoreno na samoj sjednici Vijeća nalaze se zajedno s odgovorima u Zapisniku sa te sjednice.

 

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, održanoj 24. rujna 2014. godine postavljena su sljedeća pitanja i dani su priloženi odgovori.

 

Pitanja iz domene Upravnog odjela za stambeno - komunalne djelatnosti

Predloženo je da se razmotri mogućnost ponovnog uvođenja pješačkih zona na Strossmayerovom i Nemčićevom trgu.

Zatim su iznijeti prijedlozi:
Prijepis tonske snimke:

"Damir Špoljar: Osvrnuo bi se na raskršće kod Hrvatske pošte, Elektre, kad izlazite iz Preradovićeve na glavnu cestu prvo što uočite je zid od putokaza koji potpuno zaklanja pogled na lijevu stranu ceste, a još ako su ispred pošte parkirana vozila, što obično jest slučaj, prisiljeni ste izaći gotovo do polovice glavne ceste da bi se uključili u promet. Mislim da bi bilo dovoljno da se maknu dvije donje ploče i stvar bi bila riješena.  

Dejan Pernjak: I drugo pitanje tiče se parkirališta na početku ulice Račkoga, tj. do PZC-a na izlasku Frankopanske ulice, zanima me zašto to parkiralište nije osvijetljeno?"

ODGOVORI

 

Pitanja iz područja Upravnog odjela za gospodarstvo i financije

"Željko Berend: Vi se sjećate da sam na, čini mi se 11-oj sjednici Gradskog vijeća, postavio pitanje u vezi nabavka cvijeća. Na to pitanje dobio sam odgovor od gospodina gradonačelnika s kojim sam se odgovorom složio, taj odgovor sam prenio članovim HNS-a, oni su spustili to  dolje i nisu bili zadovoljni sa takvim odgovorom, te su rekli da su primijetili da se i za druge manifestacije isto ne koristi cvijeće iz cvjećarne od Komunalnog poduzeća Križevci koja je navodno čak i loše posluje. Pa, temeljem toga zamolio bih da mi se to pripremi za slijedeću sjednicu Gradskog vijeća u pisanom obliku za cijelu prošlu godinu i za razdoblje do današnjeg dana gdje je Grad za svoje potrebe, znači za razno razne proslave pa čak za uređenje prostorija Grada...ako se za to koristi nabavka cvijeća, cvijeća, buketa i drugih stvari po stavkama za koju manifestaciju je nabavljeno, koji je iznos i od koga je to nabavljeno.
    Željko Picig: slijedeće pitanje se odnosi na koncesiju za vodu. Pitanje koje sam postavio zadnji puta i nisam zadovoljan odgovorom, molim da nam se dostave kopije potpisanih ugovora o koncesiji sa Badelom 1862. i Kalničkim vodama, kako bi vidjeli kako taj sustav funkcionira, i zanima me koliko se zadnjih pet godina crpilo vode iz Apatovca  i ono najvažnije, ponovno apeliram da se te stotine tisuća kuna koje se u gradski proračun slijevaju iz Apatovca, da se koriste isključivo za potrebe tog mjesnog odbora.
    Je li istina da je jedan od investitora u poduzetničku zonu Gornji Čret odustao od pokretanja investicija u Zoni zbog pogreške Gradske uprave, jer je namijenjeni prostor za izgradnju hale bio u zaštitnom pružnom pojasu i samim time je trebao graditi prema posebnim propisima, na što ga nitko nije upozorio, što je investitora tjeralo na traženje novih dozvola i na kraju je odustao od investicije.
     Ovaj odgovor koji je stigao prije nekoliko dana potkrepljuje sve moje sumnje, jer računi za darovano vino ne postoji, cvijeće koje je darovano se u odgovoru uopće ne spominje, a kamoli da bi postojao nekakvi račun, a pročelnik je odgovorio da je cvijeće Gradonačelnik kupovao iz svog džepa. Gradonačelniče zašto ste kupovali oko 200-ak buketa godišnje iz svog džepa? Zašto nema računa za vino, a budući da su benkice bile autorsko djelo postavljam pitanje zašto nema ugovora o autorskom djelu, a samim time nije plaćen porez na to autorsko djelo."

ODGOVORI

 

Pitanja iz područja Upravnog odjela za društvene djelatnosti

"Dejan Pernjak: evo moje pitanje tiče se udžbenika za osnovnu školu za djecu slabijeg imovinskog statusa, a na koju su me upozorili na jednu problematiku, i zamolila me nekolicina roditelja da postavim ovo pitanje. Koliko sam upoznat Grad je raspisao natječaj za nabavu udžbenika za djecu slabijeg imovinskoga statusa, te knjige su navodno dopremljene u knjižnicu škole, međutim iz nekog razloga nisu dobili svi oni koji spadaju u tu socijalnu kategoriju, te knjige. Pa me stoga zanima po kojim kriterijima i na koji način se dodjeljuju ti udžbenici, a kako nemam konkretne informacije o ovoj problematici, molim da se ista ispita, tj, ako netko od čelnih ljudi ima kakvu informaciju da je ovdje iznese, da se za iduću sjednicu pripremi pisani odgovor.

ODGOVOR

Đuro Škvorc: ja dolazim iz populacije hrvatskih branitelja i posebno smo zainteresirani da se riješi spomen soba za hrvatske branitelje, u križevačkoj knjižnici Multimedijalnog centru. Moje pitanje se odnosi na to kako napreduju radovi i kada će to biti završeno. Ja molim gradske službe da pripreme na to pismeni odgovor tako da bih to mogao prenijeti na Udrugu i koordinaciju udruga.

ODGOVOR

PRILOG ODGOVORU

Renata Husinec: Dakle, molim da Turistička zajednica kad se preseli i otvori svoja vrata da radi subotom, i prijedlog je da se pronađe jedan dio prostora i da se dio Židovske baštine tamo pokaže."

ODGOVOR

 

Pitanje postavljeno Komunalnom poduzeću d.o.o. Križevci

"Željko Picig: postavljam sljedeća pitanja i tražim pisani odgovor. Zašto mi kao vijećnici  nismo upoznati sa gradnjom teniskih terena, zašto načelnici okolnih općina koji su u suvlasništvu teniskih terena nisu upoznati s istim. Molim da nam se podastre menadžerski ugovor gospodina Gorana Gregureka kako bi dobili uvid o kakvom je ugovoru riječ. Vjerujem da su sada pitanja upućena gospodinu Gregureku  puno jasnija.

Damir Špoljar: predlažem da se građanima omogući plaćanje priključka na kanalizaciju na 10, 20 ili više rata kroz račune za vodu, čime bi se Komunalno osiguralo naplatu poput naplate grobne naknade. Tražim da mi se odgovori, da li je takvo što moguće, ako je moguće zašto se to ne učini, a ako nije moguće, zašto nije moguće."

ODGOVORI

GRB

GRAD KRIŽEVCI

Ulica Ivana Zakmardija
Dijankovečkog 12
48260 Križevci
 RADNO VRIJEME GRADSKE UPRAVE
 ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
RADNO VRIJEME INFO UREDA
ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
INFO TELEFON
048 681 411

Strategija razvoja grada Križevaca 2013.-2018.

srgStrategija razvoja Grada Križevaca za razdoblje 2013.-2018. je izrađena u okviru projekta DESONE, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program IPA Mađarska-Hrvatska. Pročitaj više...

 

 

Antikorupcijski program i strategija

WBLogofpdlU suradnji sa Institutom Svjetske banke i partnerima, u Gradskoj upravi Križevci proveden je antikorupcijski program. Pročitaj više...

Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 i 27001

9001 27001 Gradska uprava Križevci reorganizirana je i usklađena sa zahtjevima ISO norme 9001 i ISO norme 27001. Pročitaj više...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com