Na ovoj stranici izdvojena su pitanja vijećnika sa pisanim odgovorima. Pitanja na koja je usmeno odgovoreno na samoj sjednici Vijeća nalaze se zajedno s odgovorima u Zapisniku sa te sjednice.

 

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, održanoj 23. lipnja 2015. godine postavljena su sljedeća pitanja i dani su priloženi odgovori.

 

Prijepis tonske snimke:
Pitanja iz domene Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti

Ivan Ledinski : "Ja bih imao dva pitanja. Prvo je nešto vezano uz prošlu sjednicu i gospodina Mužića koji je već započeo temu oko Velikog Ravna i stanja prostora oko stare škole. Naime, u međuvremenu su se javili neki iz mjesnih odbora i upitali me što je sa njihovim pitanjima koje su uputili prema Gradu. Prema našim saznanjima oni nemaju i dalje odgovora. Naime, u razgovoru s predsjednikom Mjesnog odbora rečeno mi je da je Mjesni odbor na svojoj sjednici donio Zaključke po kojima traže rješavanje navedenog problema. Predsjednik Mjesnog odbora je rekao da je usmeno dobio odgovor od pročelnika za stambeno-komunalne djelatnosti kako će problem biti riješen. Isto tako nejasno kako je koncesionar došao do zemljišta jer navodno nikada nije bilo raspisanog poziva ili natječaja za uzimanje tog zemljišta u koncesiju. Molio bih da se te stavke ispitaju i podnese pisani odgovor. Nadalje, na groblju u Velikom Ravenu na mrtvačnici nije gromobran do kraja spojen sa zemljom pa bih isto molio da se taj problem ispita i riješi.

ODGOVOR

Dejan Pernjak: "Imam jednu inicijativu koju je inicirala jedna grupa građana pa su mene zamolili da pokrenem to pitanje na Gradskome vijeću. Pa evo ja ću vam pročitati dio tog predmeta koje ću onda ostaviti poslije predsjedniku na katedri pa da pusti dalje u proceduru. Naime, radi se o pokretanju postupka imenovanja gradskog stadiona u stadion Tihomir Matoić – Tišo. Pa tako sukladno članku 22. Statuta Grada Križevaca, članka 19, 44, 45, i 46. Poslovnika o radu Gradskog vijeća podnosim prijedlog za imenovanje Gradskog stadiona u Stadion Tihomir Matoić-Tišo. Evo sad ću ovdje nešto u kratko iz obrazloženje pročitati. Dakle, jedna od najvećih tragedija u novijoj povijesti Grada dogodila se 28. veljače 2009. godine kada je u velikoj obiteljskoj ljudskoj tragediji živote izgubilo troje članova obitelji Rošker, a od posljedica ranjavanja 1. ožujka 2009. preminuo je mladi i iznimno talentirani križevački nogometaš Tihomir Matoić. Nogomet je počeo igrati u Školi nogometa i to Križevci s 8 godina, prošao je sve uzrasne kategorije do starijih pionira, igrao u reprezentaciji središta Varaždin, bio na raznim međunarodnim turnirima između ostaloga i onome u Milanu. Bio je jedan oda najboljih igrača u svojoj generaciji i općenito što je rezultiralo i njegovim pozivom u Nogometni klub Dinamo. S kadetima NK Dinama 2006. godine osvaja prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske, kao i Hrvatski nogometni kup. Plijenio je pozornost svojim talentom i skromnošću. Na žalost ova tragedija prekinula je njegovu daljnju karijeru. Jedan od inicijatora prijedloga je Tomislav Havojić, također poznati križevački nogometaš, koji smatra da je Tihomir ostavio neizbrisiv trag u povijesti križevačkog nogometa i može poslužiti kao uzor mladim generacijama te svakako zavrjeđuje da križevački stadion nosi njegovo ime. Podršku ovoj inicijativi dali su brojni Tihomirovi suigrači i treneri i osobno ne vidim razloga zašto se ovaj prijedlog ne bi prihvatio te vas stoga sve pozivam poštovani gradonačelniče, poštovani zamjenici, kolegice i kolege vijećnici da nakon provedenog postupka prihvatimo ovaj prijedlog.

ODGOVOR

Mira Harča: "pitanje imam za gospodina gradonačelnika i saborskog zastupnika, pitanje se odnosi na brzu cestu, sjećam se da su se nekad lomila koplja oko te ceste, jednako se tako sjećam da je gospodin Hrg uložio dosta truda u to da se cesta pokrene pa mene sad zanima dokle smo stigli s gradnjom ceste, točnije kad će po prilici biti otvorena i kad ćemo se njome moći voziti?".

ODGOVOR

Roko Bašić: "ja bih kao nezavisni vijećnik predložio da jedna ulica u gradu Križevcima konačno dobijem ime dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske."

ODGOVOR

GRB

GRAD KRIŽEVCI

Ulica Ivana Zakmardija
Dijankovečkog 12
48260 Križevci
 RADNO VRIJEME GRADSKE UPRAVE
 ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
RADNO VRIJEME INFO UREDA
ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
INFO TELEFON
048 681 411

Strategija razvoja grada Križevaca 2013.-2018.

srgStrategija razvoja Grada Križevaca za razdoblje 2013.-2018. je izrađena u okviru projekta DESONE, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program IPA Mađarska-Hrvatska. Pročitaj više...

 

 

Antikorupcijski program i strategija

WBLogofpdlU suradnji sa Institutom Svjetske banke i partnerima, u Gradskoj upravi Križevci proveden je antikorupcijski program. Pročitaj više...

Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 i 27001

9001 27001 Gradska uprava Križevci reorganizirana je i usklađena sa zahtjevima ISO norme 9001 i ISO norme 27001. Pročitaj više...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com