1. U svrhu članka za Podravski list, koji se odnosi na uništeno igralište koje se nalazi u sklopu škole Ljudevit Modec, hoće li Grad u skorije vrijeme krenuti u sanaciju igrališta?

Grad je izradio projektnu dokumentaciju za sportsku dvoranu koja je planirana na prostorima navedenog  igrališta u sklopu Osnovne škole Ljudevit Modec. Projekt je nominiran za izvan proračunska sredstva za izgradnju pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, a gradnja bi trebala biti financirana iz EU fondova. Trenutno se čekaju  rezultati. Kada sredstva budu osigurana prići će se izgradnji iste te na taj način omogućiti polaznicima te škole da ne moraju odlaziti na satove tjelesne nastave u Sportsku dvoranu koja je dislocirana od škole.
Objekt će uz standardnu dvoranu imati i malu dvoranu, kuglanu, vanjska igrališta, a cijeli je prostor projektiran kako bi bio energetski učinkovit.

2. Molim komentar gradonačelnika Branka Hrga koji se odnosi na emisiju „Grad po mjeri svojih stanovnika“ koja se emitira na Radiju Križevci. Sponzorira li Grad ovu emisiju i koliko sredstava iz proračuna ide u tu svrhu?

Emisija „Grad po mjeri svojih stanovnika“ nije financirana iz gradskog proračuna, već ju je Radio Križevci prijavio na natječaj Fonda za pluralizam Vijeća za elektroničke medije.

3. U svrhu članka za Podravski list, molim detaljnije informacija o sandučiću koji je Grad postavio za primjedbe i prijedloge građana. Shodno tome:
- kada je sandučić postavljen i koji je razlog postavljanja?
- Koliko često ga građani koriste?
- Molim nekoliko pitanja da mogu navesti za primjer koja građani postavljaju…
- Što Grad čini po pitanju tih primjedaba i prijedloga, rješava li ih?

Sandučić je postavljen prije 10-ak godina jer je to bila tadašnja zakonska obveza kao i način komunikacije s građanima.
Danas ga građani koriste izuzetno rijetko, gotovo da je taj način komunikacije potpuno zamro dolaskom novih tehnologija. Danas građani s gradonačelnikom komuniciraju putem radio emisije uživo, e-mailom, telefonom, a na sva pitanja, primjedbe, zaprimljene na bilo koji način odgovara se i postupa po njima.
Pitanja (iz sandučića) su se odnosila na izgradnju nogostupa u Ulici Petra Krešimira, rješavanje pitanja komunalne infrastrukture, ali i pitanja koja nisu iz djelokruga jedinice lokalne samouprave.

4. Koliko je Grad isplatio dnevnica (u bruto iznosu) svojim zaposlenicima?

U svojem pitanju niste naveli na koje dnevnice mislite, da li je riječ o putovanjima unutar Hrvatske ili u inozemstvo, budući da se najveći dio dnevnica za putovanja izvan Hrvatske financira u sklopu EU projekata jer su i putovanja dio projekata.
Za ovu godinu trošak dnevnica za službeni put u zemlji iznosi 3.450,00 kuna dok su dnevnice za službene putove u inozemstvo 2.500,16 kuna ukupno za sve zaposlenike.

 

PODRAVSKI LIST - Članak objavljen 25.05.2015.

 

   

GRB

GRAD KRIŽEVCI

Ulica Ivana Zakmardija
Dijankovečkog 12
48260 Križevci
 RADNO VRIJEME GRADSKE UPRAVE
 ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
RADNO VRIJEME INFO UREDA
ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
INFO TELEFON
048 681 411

Strategija razvoja grada Križevaca 2013.-2018.

srgStrategija razvoja Grada Križevaca za razdoblje 2013.-2018. je izrađena u okviru projekta DESONE, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program IPA Mađarska-Hrvatska. Pročitaj više...

 

 

Antikorupcijski program i strategija

WBLogofpdlU suradnji sa Institutom Svjetske banke i partnerima, u Gradskoj upravi Križevci proveden je antikorupcijski program. Pročitaj više...

Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 i 27001

9001 27001 Gradska uprava Križevci reorganizirana je i usklađena sa zahtjevima ISO norme 9001 i ISO norme 27001. Pročitaj više...

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com