Na ovoj stranici izdvojena su pitanja vijećnika sa pisanim odgovorima. Pitanja na koja je usmeno odgovoreno na samoj sjednici Vijeća nalaze se zajedno s odgovorima u Zapisniku sa te sjednice.

 

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, održanoj 18. ožujka 2015. godine postavljena su sljedeća pitanja i dani su priloženi odgovori.


Prijepis iz tonske snimke
Pitanja iz domene Upravnog odjela za društvene djelatnosti
"Željko Berend: Evo ja bi postavio jedno pitanje koje sam postavio i prošle godine. Prošle godine smo imali polovičan uspjeh, nadam se da sad budemo imali zadovoljavajući. Radi se naravno već pretpostavljate o križevačkom bazenu gdje smo prošle godine uspjeli smo kartu da bude jeftinija. Ove godine i dalje na zahtjev članova HNS-a, oni su taj zahtjev dali u razgovoru sa građanima, građani u biti mole ako može biti cjelodnevna karta i karta za pola dana i karta za zadnjih sat vremena bazena znači od 7-8 sati. To ovi rekreativci prose koji bi praktički svaki dan dolazili na bazen al tih sat vremena da si otplivaju i dok je manja gužva. Eto to je jedno pitanje ili molba."

ODGOVOR

Pitanja iz domene Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti

"Dejan Pernjak: Kad smo već kod te teme parkinga također me gospodin zamolio da postavim pitanje održavanja parkirališta kod Latina, odnosno kod bazena i da u pisanom obliku, ako je moguće, odgovorite i dostavite akt po kojem koncesionar može naplaćivati neuređeno parkiralište, ali pri tom ne mislim na neuređeno u smislu da nije asfaltirano nego se zna što znači termin uređeno parkirališta.
I drugo pitanje, na izlazu ulice Tome Sermagea u Ulicu kralja Zvonimira na desnoj ceste nalazi se oveća rupa. Išao sam mjeriti dimenzije je 16 cm dubine te oko 80x100 cm širine. Ne znam tko je nadležan za tu cestu pa bih molio da izađe komunalni redar ili da netko tko je nadležan za cestu vidi tu situaciju i poduzme adekvatne korake kako ne bi bilo daljnjeg ugrožavanja sigurnosti vozača, a i pješaka.

ODGOVOR

Mira Harča: Sad ću ja još jedno pitanje. Radi se o košnji trave vikendom. Dobar dio naših sugrađana ima primjedbu da se trava kosi nedjeljom. Logično je da se kosi subotom, ljudi kroz tjedan rade, al evo ja isto predlažem da nedjelja bude miran obiteljski dan, bez buke kosilica i ostalih radnih strojeva.

Franjo Husinec: Drugo pitanje je moje pitanje pa ću reći sljedeće: svi dobro znamo da se Ulica kralja Zvonimira nalazi u strogom centru Grada, u onom dijelu Grada koji je povijesno bio Kastrum, to je ona ulica kratka koja povezuje Frankopansku ulicu sa ulicom Zakmardijevom, dakle dugačka je svega 50 m, nažalost ona se zadnjih dva tri mjeseca zove ne Ulica kralja Zvonimira nego Ulica kralja, e sad ja ne mogu reći jer nisam na Hrvatskoj televiziji da mogu prostačiti.. Neprimjereno za naš grad, busamo se da smo grad kulture. Ja sam išao sa jednim svojim prijateljima pa su evo baš tako to prokomentirali pa molim tko je nadležan za to da se to riješi ili da se očisti ili da se promijeni ploča, al u svakom slučaju ne čini nam na čast.

Renata Husinec: Drugo, spomenuto je da se rušenjem nekog tu zdravog drveta pogoduje nekome. Ja sam zato da se pogoduje stanarima ove tu dvije zgrade i da se ova dva za mene monstruozna drveta kojima nije mjesto sigurno u središtu grada da se definitivno maknu pa makar se pogodovalo bilo kome i treća odluka koju sam već jednom predložila davno kad sam bila vijećnik pred puno godina da se donese lokalna odluka o zabrani sušenja veša, sad sam rekla kajkavicu, na svim balkonima u gradu. Balkoni služe za neke druge stvari, a ne moramo gledati tuđe gače i čarape kako vise po balkonima."

ODGOVOR

Pitanje postavljeno poduzeću Dvorac d.o.o. Križevci
"Dejan Pernjak: Jedno postavljam pitanje na molbu građana, a pitanje je u vezi koncesionara parkirališta tvrtke Dvorac. Naime, koncesionar u ugovoru ima stavku da koristi pauk za odvožnju nepropisno parkiranih automobila, ali smo i sami svjedoci da ga ne koristi, odnosno ono na što je čovjek koji me kontaktirao upozorio da kamion nije u upotrebi, nije registriran već da se taj kamion nalazi na nekakvim nosačima. Ja doduše nisam išao provjeravati na kakvim se nosačima nalazi i o kakvim je nosačima riječ pa čovjeka zanima da ako već pauk postoji onda bi ga trebalo i koristiti pa evo zamolil bi da se postavi pitanje koncesionaru što je sa paukom i zašto on nije u funkciji."
ODGOVOR

Pitanje postavljeno Savjetu mladih Grada Križevaca
" Dejan Pernjak: A i već kad sam tu spomenut ću da nisam dobio odgovor na pitanje od Gradskog savjeta mladih."
ODGOVOR

GRB

GRAD KRIŽEVCI

Ulica Ivana Zakmardija
Dijankovečkog 12
48260 Križevci
 RADNO VRIJEME GRADSKE UPRAVE
 ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
RADNO VRIJEME INFO UREDA
ponedjeljak - petak
08:00 - 16:00 h
INFO TELEFON
048 681 411

Strategija razvoja grada Križevaca 2013.-2018.

srgStrategija razvoja Grada Križevaca za razdoblje 2013.-2018. je izrađena u okviru projekta DESONE, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program IPA Mađarska-Hrvatska. Pročitaj više...

 

 

Antikorupcijski program i strategija

WBLogofpdlU suradnji sa Institutom Svjetske banke i partnerima, u Gradskoj upravi Križevci proveden je antikorupcijski program. Pročitaj više...

Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001 i 27001

9001 27001 Gradska uprava Križevci reorganizirana je i usklađena sa zahtjevima ISO norme 9001 i ISO norme 27001. Pročitaj više...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com